26 april 2010

Dagens skörd av nyheter

På DN:s webb var det ingen munter läsning idag. Först detta som jag fick total ångest av. Tänk vad hemskt att vara fånge i sin egen kropp och inte få bestämma huruvida man får dö eller ej. Men nu kanske det förändras i och med detta. Och sen förskolan som måste stängas för att några rötägg hotar personalen och håller på att ta över hela området. I det fallet undrar man om inte polisen borde kunna göra någonting? Det är ju inte bara personalen som far illa, vad ska dom små tänka??? hm Och brand på Manilla bland redan utsatta i slumområden, som nu blir hemlösa. Men en solskenshistoria fanns också, världens första lyckade totala ansiktstransplantation! En man som fick sitt ansikte totalförstört i en olycka har nu fått ny näsa, nya läppar, tänder och kindben. Lite Face off-känsla kan man tycka, förutom att han inte vet hur han kommer att se ut efteråt... En lite märklig nyhet också, Stephen Hawkins tycker att Jorden ska gömma sig för utomjordiska kontakter istället för tvärtom eftersom han befarar att utomjordingarna kommer att kolonisera Jorden ungefär som Columbus & Co gjorde med Amerika en gång i tiden. Det var ju inte så lyckat... Kanske har han sett för många domedagsfilmer från USA, vad vet jag. Men då får vi avbryta alla kontakter som människor försökt få med ett eventuellt liv utanför vårt jordklot.

2 kommentarer:

Maurycy sa...

Ursäkta mig, men vet du möjligtvis vem Stephen Hawkins är!? Han är en livs levande Einstein som absolut genomskådar det IQ-befriade Hollywood och överträffar alla Hollywood-skådisar med sitt intellekt. Han behöver med andra ord inte Hollywood för att komma till sin slutsats om att vi bör akta oss för utomjordingar. Det är ett intellektuellt övervägande han har gjort och jag kan bara hålla med honom. Fast då den dagen kommer då vi blir invaderade av utomjordingar så är väl mer än halva populationen villiga att "offras" för deras själviskhet. Jag vill också klargöra att jag tror det även finns goda utomjordingar som bara vill att vi ska växa upp någon gång men att den största risken är att vi blir manipulerade av de själviska och inte så välvilliga utomjordingarna. Punkt slut!

Lena sa...

Ja det var ord och inga visor men kul att någon reagerade på inlägget i alla fall :) Klart jag vet att Stephen Hawkings är mer intelligent än större delen av Jordens befolkning och kanske även utomjordingarna. Men frågan här är väl kanske varför han regerar mot detta först nu, när vi år efter år själva sökt efter nytt liv utanför vår egen planet? varför sysslar vi med rymdforskning och söker efter signaler och livstecken om vi inte vill bli hittade? Och om någon väl hittar hit så lär Stephen Hawkings vara den första dom vill tala med :)