13 mars 2013

Lampa?


Var är egentligen det här med ungar och lampor? varför ska ungar prompt lära sig vad lampa heter det första de gör? beror det på att det ofta finns lampor att peka på lite var man än är? eller är det för att det är ett lätt ord att säga? eller är det bara någon sorts grundläggande allmänbildning, lampa är ett bra ord att kunna på något sätt? Hur som helst jobbar jag på att Leos första ord istället ska bli ecklesiastikminister. :)

2 kommentarer:

Daniel sa...

Vet inte om du egentligen sökte efter ett svar, men är inte just det att lampor ofta lyser det som gör att barnen själva lär sig snabbare? Det verkar liksom lättare att börja gruppera saker i kategorierna lyser/lyser inte, och sedan lära sig att allt i den första är "lampa", än att lära sig att just den där och bara tanten med hornbågade glasögon (denna term lärde jag mig i en James Bond-bok, och den används här som ett rent exempel och utan någon anknytning till någon nu levande persons glasögon), snedlugg och den gälla rösten är "mormor" (eller ecklesiastikminister).

Lena sa...

Ja Daniel, jag vet inte heller om jag väntade mig ett svar här men det låter ju rimligt som du säger :) över påsk har repertoaren utökats med dadadad, vavavavava så vi får väl se hur det går :D