24 november 2009

Den vilda jakten på vaccinet...

Igår blev Oliver till slut vaccinerad. Efter två misslyckade försök där vaccinet snopet tagit slut så var det dags igen. Jag var i god tid och det var många andra med... men vi fick en nummerlapp, Oliver fick en spruta och sen åkte vi hem och åt glass. Men lite rörigt känns alltihop, rörigt med vaccintillgången framför allt. Förstår att det inte är lätt för vårdcentralerna men vem är det som portionerar ut vaccin och hur mycket till 0lika vårdcentraler? Det var mest unga vuxna där och några små barn, de vuxna vaccinerades på löpande band, var knappt inne två minuter på rummen ens. Barnen däremot tar ju av naturliga orsaker lite längre tid. Jag hoppade över att vaccinera mig själv, jag inväntar snällt den tid jag har fått på jobbet. Man vill ju inte vara ett hjärtlöst svin som Jonas Gardell skrivit så roligt om i sin dagbok. :) När är egentligen den rätta tidpunkten att vaccinera sig? svårt att säga, mamma tror att hon och pappa kommer att hinna få influensan långt före dom får vaccinet, för det lär knappast bli dags för 70+ än på ett tag... och ska man som äldre ta vaccin för den gamla vanliga influensan också? Hm, många saker har sagts om svinis, många lugnande, många lite oroväckande, många roliga och många fullständigt galna. Här är några:
  • Sverige har sålt jättemycket vaccin till USA, därför är det slut hela tiden
  • läkemedelsföretagen kommer att bli miljardärer av allt sålt vaccin
  • influensan har muterat så vaccinet är helt verkningslöst
  • om man bara äter fettbaserad kost klarar man sig från att bli smittad
  • man börjar gå baklänges om man tar vaccinet
  • 3000 västsvenska tidningsbud får varken julbord eller juklappar i år av rädsla för svininfluensan
  • ett hemligt sällskap tänker döda 80% av jordens befolkning och vaccinet är första steget
Ja som ni märker finns det gott om åsikter om svinis. Vi vet aldrig vad som väntar bakom knuten, kanske får vi alla knorr på svansen till slut? Är det därför det är så många barnboks- och filmfigurer som är grisar, är det en konspiration månne? försöker de ta över världen? Den som lever får se helt enkelt. Om vi nu bara får det där sabla vaccinet nån gång. :)

1 kommentar:

Kristallena sa...

Ja de argumenten var ju lite roliga att läsa... Vi som jobbar på högskolan får ju inte heller julklappar eller julbord och till argument som faktiskt är de motsatta: Att vi istället skall umgås med varandra! Förhoppningsvis smittar vi inte varandra då för vaccinet tar ju 2-3 veckor innan vi har skydd...